ArtVinium și Atfield Technologies, pionieri în viticultura sustenabilă, lansează Winessense în România.

Această soluție de ultimă generație este concepută pentru a revoluționa practicile de cultivare a viței de vie, punând un accent puternic pe sustenabilitate, protecția mediului, agricultura organică și reducerea amprentei de carbon.

Știri

Editor . • Miercuri, 28.02.2024

news

   Ultimii anii au adus provocări complexe în viticultură, în managementul și întreținerea plantațiilor de viță de vie. Noile realități climatice se manifestă tot mai des prin perioade prelungite cu temperaturi ridicate, cu lipsa precipitațiilor în primăvară sau a ploilor abundente în timpul înfloririi, cu imprevizibilitatea înghețurilor târzii de primăvară, cu perioade de secetă extremă în vară. În același timp, schimbările legislative și noile reglementări privind tratamentele de protecție, trecerea către o agricultură organică, subliniază nevoia de soluții inovatoare dincolo de cunoștințele tradiționale de întreținere a plantațiilor viticole.

  În răspuns la provocările dinamice generate de evoluția noii realități climatice și la accentul tot mai mare pus pe sustenabilitate în viticultură, ArtVinium și Atfield Technologies anunță lansarea recentă a Winessense și pe piața românească. Această soluție de ultimă generație este concepută pentru a revoluționa practicile de cultivare a viței de vie și industria vitivinicolă, punând un accent puternic pe sustenabilitate, protecția mediului, agricultura organică și reducerea amprentei de carbon.

Artvinium și Atfield Technologies, pionieri în viticultura sustenabilă, lansează Winessense în România.

   Winessense este o soluție complexă, care face legătura între un sistem de senzori amplasați în puncte strategice ale plantațiilor de viță de vie și o aplicație telefonică, ușor de utilizat, care trimite notificări, colectează informații și realizează statistici privind intervalele critice de temperatură, umiditate și precipitații. Avantajele utilizării acestui sistem sunt multiple pentru că îi ajută pe producători să înțeleagă impactul condițiilor climatice asupra plantației proprie, a impactului asupra fiecărui soi de viță de vie aflate în parcele diferite. Această tehnologie revoluționară permite producătorilor, indiferent de experiența anterioară, să identifice parcelele care în anumite perioade sau condiții meteo se află sub presiunea apariției bolilor și dăunătorilor, să primească notificări la timp, înaintea etapelor critice, să semnalizeze necesitatea aplicării de tratamente imediate, să stabilească legături cruciale între modelele meteorologice și performanța parcelelor și a soiurilor de viță de vie, să realizeze statistici anuale care pot fi corelate generând modele viitoare de întreținere și management a plantațiilor. 

   “Winessense este o tehnologie care a adus rezultate remarcabile în plantațiile de viță de vie în care a fost implementată. Producătorii au reușit să obțină producții constante și calitative cu o diminuare semnificativă a costurilor aplicării tratamentelor de protecție. Toate acestea au fost posibile datorită unui număr mai mic de tratamente, realizate doar în perioadele absolut necesare și utilizarea unui număr mai mic de substanțe cu impact asupra bolilor și dăunătorilor care au fost semnalizate ca posibile apariții critice . Winessense aduce beneficii tangibile în optimizarea practicilor de gestionare a plantațiilor de viță de vie.” Vukašin Pejović, CEO Atfield Technologies

   Piața românească a vinului, cu o suprafață extinsă și încă în creștere, consumul local ridicat, creșterea economică și conștientizarea ecologică, oferă un cadru ideal pentru introducerea Winessense. Colaborarea dintre ArtVinium, o companie cu o vastă expertiză în domeniul vitivinicol și o prezență semnificativă în întreaga Românie, și Atfield Technologies, un inovator în tehnologii specifice culturii viței de vie, cu origini în Serbia și o prezență globală în șapte țări și două continente, marchează un efort strategic de a stimula inovația în viticultură.

   "Echipa noastră este entuziasmată să ajute producătorii și cultivatorii de viță de vie să facă tranziția către practici de gestionare a viilor bazate pe date. Winessense reprezintă un pas important către viticultura sustenabilă, permițând luarea deciziilor informate și promovarea responsabilității față de mediu", a declarat Ioana Bidian, CEO ArtVinium.

   Lansarea Winessense în România reprezintă o angajare față de practici sustenabile de cultivare a viței de vie, contribuind la prosperitatea generală a industriei vitivinicole. Părțile interesate din sectorul vitivinicol românesc sunt încurajate să exploreze beneficiile acestei tehnologii revoluționare și să colaboreze cu echipele ArtVinium și Atfield Technologies pentru a deschide o nouă eră a viticulturii responsabile din punct de vedere ecologic.

Pentru informații suplimentare sau solicitări, vă rugăm să contactați:

ArtVinium
Ioana Bidian 
ioana.bidian@artvinium.ro

Atfield Technologies
Vukašin Pejović
vukasin@atfield.tech

sursa: Comunicat de presă