Veuve Clicquot se asociază cu femei bucătar cu prilejul lansării programului Solaire Tables.

Casa de șampanie care a făcut istorie în lumea producției de șampanie prin încetarea domniei bărbaților, face o declarație puternică odată cu lansarea programului Solaire Tables.

Lifestyle

Editor . • Marti, 30.01.2024

news

Cu mai bine de 250 de ani în urmă, precedând dezbaterile privind inegalitatea de gen, o tânără văduvă a perturbat definitiv viața casei de șampanie Clicquot. Moștenirea doamnei Clicquot este de necontestat. Aceasta a fost recunoscută de la Curtea Regală Engleză până la Țarul Rus pentru creațiile sale strălucitoare de șampanie cu etichetă galbenă. Astăzi, Maison Veuve Clicquot face o altă declarație puternică - își lansează noul program care vizează asocierea cu femeile bucătar în Europa Centrală: Solaire Tables.

Inițiat de Veuve Clicquot, programul Solaire Tables, ce a luat naștere inspirat de marea doamnă a Șampaniei, și-a început călătoria de 2 ani în Europa Centrală, incluzând țări ca Slovenia, Croația, România, Bulgaria și Ungaria. Scopul programului este crearea unei comunități excepționale de femei bucătar, pentru a le evidenția și a consolida strălucirea culinară, inovația și creativitatea.

„Scopul programului Solaire Tables este de a crea o comunitate de femei pasionate din lumea culinară din regiunea Europei Centrale care se identifică cu acea „cultura solaire”. Aceasta înseamnă să împărtășească creativitatea, inovația și optimismul Madame Clicquot și să-și folosească experiența pentru a face scena gastronomică să fie și mai strălucitoare. Solaire se referă la culoarea galbenă de referință, care reprezintă soarele răsărit din 1887, simbolizând convingerea doamnei Clicquot că fiecare nouă zi deschide noi posibilități." a explicat Nora Szegedi, brand manager al Moët Hennessy Europa Centrală, la începutul călătoriei cu bucătari selectați pentru acest program, la Maison Veuve Clicquot din Reims, Franța.

În acest program culinar, restaurante selectate conduse de femei bucătar oferă o întâlnire unică Solaire Tables, cu meniuri de degustare marca solaire. Restaurantul cu stele  Michelin din Slovenia, Gostilna Repovž, a demarat cu mândrie programul Solaire Tables din Europa Centrală, cu bucătarii Sabina Repovž (Gostlina Repovž) și Ksenija Mahorčič (Gostilna Mahorčič). Asociată cu cele mai bune șampanii Veuve Clicquot la sticlă sau la pahar, experiența transcende așteptările, prezentând o călătorie prin gust și tradiție, îmbrățișând cultura solaire.

Veuve Clicquot se asociază cu femei bucătar cu prilejul lansării programului Solaire Tables.

În România Raionul de Pește este gazda programului Solaire Tabels, Renata Lunceanu vă oferă o "Exclusivitate redefinită, un cadru intim în care puteți savura o experiență de neuitat. Fiecare șampanie Veuve Clicquot, e asociată cu un tasting menu, creând o simfonie de arome care vor persista în memoria voastră mult timp după încheierea serii. Veți fi captivat de magia care se desfășoară atunci când cele mai fine șampanii întâlnesc deliciile proaspete ale mării."

Veuve Clicquot se asociază cu femei bucătar cu prilejul lansării programului Solaire Tables.

Pentru a promova o conexiune mai apropiată între bucătari și cultura solaire, Veuve Clicquot Maison a înmânat invitații exclusiv bucătarilor care participă la Programul Solaire din Europa Centrală. Ziua s-a desfășurat cu o degustare privată ținută de una dintre apreciatele femei producătoar de vin ale Maison, urmată de o degustare și un atelier de creație cu Christophe Pannetier, bucătarul executiv al Maison Veuve Clicquot. O vizită la pivnițele cu istorie a adăugat profunzime experienței. Ulterior, bucătarii au fost învăluiți în exclusivitatea Hotelului du Marc, adesea vestit drept Casa Maison - o enclavă retrasă de lumea exterioară, rezervată exclusiv celor mai privilegiați oaspeți ai Veuve Clicquot.

Veuve Clicquot se asociază cu femei bucătar cu prilejul lansării programului Solaire Tables.

Valorile urmărite de Barbe Nicole Clicquot Ponsardin și al cărui motto era „Există o singură calitate, cea mai bună” ce a preluat conducerea casei după moartea soțului ei, la vârsta de 27 de ani, sunt atemporale. Anul 1805 deși era o perioadă în care rolul femeii în societate era cu totul altul,  Madame Clicquot s-a opus dorinței socrului ei care intenționa să vândă casa de șampanie. Ea a fost un inovator și un antreprenor; și-a asumat riscuri și a încălcat regulile, introducând inovații revoluționare care definesc până astăzi tehnologia de fabricare a șampaniei. Ea a căutat perfecțiunea și nu s-a mulțumit cu a face lucrurile pe jumătate. De aceea, povestea ei ne inspiră astăzi și este mentalitatea cu care programul Solaire Tables  își propune să sprijine femeile bucătar din regiune.

Programul Solaire Tables – țări participante, restaurante & chefi

Slovenia

Sabina Repovž, Gostilna Repovž

Ksenija Mahorčič, Gostilna Mahorčič

Croația

Ana Grgić, Zinfandel's Restaurant

Lana Klingor, Masterchef at Home

România

Renata Luceanu, Raionul de Pește

Ungaria

Edit Kovacs, Casa Christa

Bulgaria

Sveda Dimitrova, Ahora

Despre Veuve Clicquot

Veuve Clicquot, fondată în 1772 în Reims, Franța, este o casă de șampanie prestigioasă, renumită pentru creativitatea și inovațiile sale. Brandul a câștigat notorietate sub conducerea lui Madame Clicquot, Barbe-Nicole Ponsardin, care a preluat afacerea la începutul secolului al XIX-lea. Veuve Clicquot este recunoscută pentru angajamentul său față de inovație și calitate, producând șampanii emblematice, cum ar fi Veuve Clicquot Yellow Label. Fiind una dintre cele mai de succes femei antreprenor din istorie, Madame Clicquot nu numai că a inventat prima șampanie rosé și vintage, redefinind cultura șampaniei așa cum a fost, dar a și inițiat două procese cheie cunoscute sub numele de „Remuage” și „Pupitre”. Casa este recunoscută pentru stilul său deosebit de bogat și corpolent, marcat de un echilibru perfect de prospețime și profunzime.

Veuve Clicquot folosește un amestec de trei soiuri de struguri în producția de șampanie: Pinot Noir, Chardonnay și Pinot Meunier. Fiecare soi de struguri contribuie cu caracteristici distincte la cupajul final, generând un profil unic și prietenos cu gastronomia pentru care Veuve Clicquot este renumit.

sursa: comunicat de presă