Despre noi

Vinul e suma factorilor care îl compun: via, soiul, solul, apa, soarele, anul, dar în mod special oamenii care au grijă ca toți factorii aceștia sa se alinieze. Toate acestea formează o poveste, pe care noi ne-am asumat să o spunem.

Cu Wine News from Romania, în calitate de ghid, puteți să ajungeți foarte ușor la nivelul unui cunoscător autentic de vin. Vă veți bucura de experiențe și recenzii ale experților, educație în domeniul vinului, acces la baza noastră de date care include podgorii, crame, vinuri, soiuri, curiozități și recomandări. 

Rămâneți conectat cu tot ce se întâmplă în lumea vinului: de la știri de ultimă oră și până la ultimele lansări de vinuri sau invitații la evenimente diverse.

Wine News from Romania este resursa de referință în lumea vinului.

Vă invităm să faceți parte dintr-o comunitate de specialiști, pasionați, curioși, producători și importatori, totul învârtindu-se în jurul vinului și a unui stil de viață care vă desfată simțurile.

DESCOPERĂ LUMEA VINULUI ÎMPREUNĂ CU NOI!

FONDATORI 

IOANA BIDIAN

"De peste 20 de ani vinul reprezintă atât profesia mea cât și cea mai mare pasiune. 
În primii 12 ani am profesat ca și cadru didactic la USAMV Cluj, unde am predat viticultură, oenologie și ampelografie. Apoi am trecut în mediul privat ca și consultant. Azi portofoliul meu profesional include colaborarea cu multe crame din România dar și crame internaționale. Pot spune că am reabilitat plantații, am proiectat linii tehnologice de vinificare în crame. Sunt vinuri în piață care au o mai mică sau mai mare influență a viziunii și gustului meu pentru vin. Am construit branduri importante de vin, am făcut strategii și campanii de promovare și vânzare.  
Din 2015 organizăm târgul internațional WineUp Fair in Transylvania iar în ultimii ani am creat Wine News from Romania - un spațiu virtual în care informațiile și noutățile despre vin sunt în centru atenției.
Eu privesc vinul din două perspective. Una pragmatică, a producătorilor de vin cu care colaborez, în care urmăresc toate etapele și procesele: de la plantația de viță de vie, la evoluția fiecărui soi, la terroir, influența fiecărui an asupra producției, alegerea tehnologiei optime de vinificare, calitatea vinului, păstrând un focus pe trenduri, tendințe, clienți și modul de atragere și fidelizare a acestora Aceasta parte este cea care mă provoacă zilnic și mă determină să privesc vinul ca pe o formă de artă a naturii și de exprimare a oamenilor care îl produc.
A doua perspectivă e mult mai plăcută reprezintă partea relaxantă a poveștii vinului, cea de explorare senzorială, de descoperire, degustare, asociere și socializare."

MIHAI COLFESCU

"Fotografia este mărturia perpetuă a unei clipe, încapsulată într-un cadru și împărtășită cu lumea. Pentru mine fotografia este un povestitor silențios, care capturează emoții și amintiri efemere, transformându-le în imagini ce vor trăi pentru totdeauna. 
Fotografia a fost tot timpul cea mai mare pasiune a mea, iar de peste 10 ani am transformat-o în profesie. După o carieră în vânzări și marketing în lumea vinului, am păstrat doar partea creativă, cea care reușește să spună o poveste, în care fiecare detaliu și fiecare lumină, aduc o doză de magie și frumusețe unei sticle de vin, unei cine sau unei degustări.”