Catleya

news

Un francez și o poveste de iubire pentru vin!

Domeniul Catleya este situat în regiunea Corcova din România. Regiunea are un trecut bogat. In plină perioadă de Belle Époque, printul Anton Bibescu, Marcel Proust și prietenii lor degustau la Paris vinurile de Corcova, în timp ce evocau florile de păr din acel loc mitic.

Bibescu, prințul francofil multi-talentat de origine română a fost cel ce a hotărât să-și extindă via pe cele mai frumoase și bogate dealuri de la Corcova. Ajutat de agronomul francez Sauget, le-a dat acelor vinuri calitățile și renumele lor.

Proust, admirator și bun prieten al lui Bibescu, a dorit să i se alăture la Corcova, dar boala l-a împiedicat să călătorească.

Evocarea acestui loc a rămas însă prezentă în scrierile sale, ba chiar Bibescu a inspirat unul dintre personajele principale din romanul În căutarea timpului pierdut.
În această capodoperă literală a lui Marcel Proust, orhideea Catleya este simbolul iubirii.

După anul 2007, trei francezi pasionați de vinuri și îndrăgostiți de România, au ales această imagine proustiană pentru a simboliza vinurile obținute din viile replantate pe vechile pământuri ale printului Bibescu. Așadar, aceștia trei sunt creatorii domeniului Catleya.

Pentru că evocă atât frumusețea, cât și plăcerea timpului regăsit, parfumul îmbătător al florii sau al unui vin, Catleya lui Proust reflectă întocmai experiența sinestezică pe care o simți atunci când deguști unul dintre vinurile noastre.

 

Vinurile cramei

news

PERFECT SIMPLU - 2018

Varietate
Fetească Neagră

Clasificare
DOC-CMD

Culoare
Rosu

Continut in zahar
sec

logo Catleya

Articolele cramei

news

"Steaua Fără Nume"

Editor . • Vineri, 01.09.2023

news

Perfect Simplu, Cabernet Franc 2018, Catleya

Ioana Bidian • Vineri, 13.05.2022

news

WineUp Talks: invitat Laurent Pfeffer

Ioana Bidian • Vineri, 11.12.2020