Editor . • Vineri, 01.09.2023
Avem marea plăcerea să vă anunțăm lansarea noului vin premium de la crama Catleya: "Steaua fără Nume", recolta 2019.
Prin acest vin, aducem un omagiu scriitorului Mihail Sebastian, autorul piesei de teatru „Steaua fără nume”, scrisă la Corcova atunci când a locuit o perioadă în conacul prietenului său Anton Bibescu.
Acest vin a avut un parcurs meticuos și a trecut prin etape de producție controlate, astfel încât să prezinte o calitate impecabilă :
1. Strugurii de Fetească neagră provin dintr-o vie plantată la o densitate mare de 10.000 de vițe la hectar pentru a obține astfel o scădere a cantității produse în favoarea calității aromatice și taninice.
2. Culeși și desciorchinați și selectați manual, bob cu bob, strugurii au fermentat o perioadă de 4 săptămâni, în 3 butoaie de stejar românesc de 400 de litri.
3. Vinul a fost apoi învechit în aceleași butoaie timp de 2 ani.
4. Ne-am dori ca acest vin să reprezinte expresia terroirului de la Corcova, iar pentru aceasta am folosit drojdii sălbatice.
Steaua fără nume este o Ediție limitată, astfel că vă vă invităm să fiți unul din achizitorii celor:
- 1200 sticle 0.75L, livrate în cutie de lemn de 1, 3 sau 6 sticle, la alegere.
- 169 sticle magnum 1.5L, livrate în cutie de lemn de 1 sticlă.
Ce spune Julia Scavo, DipWSET despre Steaua fără nume: ”Învăluit în purpură profundă, vinul prezintă un olfactiv delicat cu deschidere spre coacăze negre suculente și cireșe, cu tente de lemn dulce pe fundal floral de violete.
Subtil, dar tipic, debordând de personalitate, amintește și ceva note afumate, unele nuanţe de ciocolată.
Un vin sec, cu un prim contact amplu, texturat, corpul său cărnos este contrabalansat de prospeţimea vibrantă. Textura este lină și mătăsoasă, susținută de taninuri ușor ferme, însă cu granulație fină.
Aromele indică lemn dulce, condimente și o mulțime de fructe negre întrepătrunse cu violete și un dram de cacao. Postgustul este generos, savuros, persistent și plin de caracter.”
ETAPE DE ELABORARE A VINULUI
• Strugurii au fost culeși și desciorchinați manual, bob cu bob;
• Fermentația alcoolică realizată cu drojdii autohtone în butoaie de stejar românesc de 400 l;
• Macerare post-fermentativă de 8 zile pentru extragerea taninurilor;
• Fermentația malolactică realizată cu bacterii autohtone;
• Maturare în 3 butoaie de stejar românesc de 400 L, timp de 24 luni.
comunicat de presă: Catleya Wines.
Ioana Bidian • Miercuri, 03.04.2024
Editor . • Vineri, 22.03.2024
Ioana Bidian • Joi, 14.03.2024
Editor . • Luni, 05.02.2024
Editor . • Luni, 22.05.2023