Crama Mircești

news

“O perlă a Republicii Moldova care așteaptă să fie descoperită!”

Crama Mircești se află în satul cu același nume din raionul Ungheni, în inima Republicii Moldova. Primele investiții în dezvoltarea plantațiilor de viță de vie au fost realizate în 2011, în acest moment plantația de viță de vie se întinde pe o suprafață de 15 ha. Viile sunt amplasate într-un amfiteatru natural care dispune de un terroir unic, potrivit pentru producerea unor vinuri excepționale. 

Crama este dezvoltată într-un conac brâncovenesc restaurat și readus la viață. Din 2020 a fost deschis publicului, oferind facilități de cazare și servire a mesei cu o bucătărie tradițională moldovenească.

Întregul concept de vinuri al cramei este construit în jurul „terroir-ul”, care valorifică microclima, caracteristicile terenului, tradițiile și stilul de viață al oamenilor. Toate acestea oferă vinurilor din gamele Crama Mircești și Bardul din Mircești, unicitatea absolută. 

Arcadie Foșnea, oenologul și proprietarul cramei, unul dintre cei mai valoroși oenologi pe care îi are Republica Moldova, a reușit să deschidă porțile cramei sale după mulți ani de muncă și sacrificii! 

A avut marea șansă să plece la 19 ani la studii în Germania unde a absolvit școala de viticultură și oenologie. Reîntors în Republica Moldova a fost investit cu responsabilitatea totală asupra producției de struguri și de vin la vinăria Chateau Vartely. De-a lungul anilor a reușit să creeze aici vinuri memorabile care au câștigat numeroase premii internaționale. 

În crama proprie Arcadie abordează un stil diferit de vinificare față de cel care l-a consacrat, datorită dorinței lui de a pune în evidență microclimatul unic al zonei, ceea ce duce la obținerea unor vinuri unice cu un caracter puternic, memorabil. 

Mai multe detalii puteți descoperi în interviul WineUp Talks:

 

Vinurile cramei

news

RIESLING

Varietate
Riesling

Clasificare
DOC-CMD

Culoare
Alb

Continut in zahar
sec

logo Crama Mircești

Articolele cramei

news

Crama Mircești Rară Neagră - 2019

Ioana Bidian • Marti, 02.11.2021

news

WineUp Talks: Arcadie Foșnea despre Rară Neagră

Ioana Bidian • Miercuri, 27.10.2021

news

WineUp Talks: invitat Arcadie Foșnea

Ioana Bidian • Vineri, 14.05.2021