Prowein, primul târg cu o sală dedicată vinurilor fără alcool

Sala 1 de la Prowein este dedicată vinurilor fără alcool

Editor . • Joi, 03.11.2022

news

Un subiect în tendințe în prezent și care se consideră a avea un potențial destul de mare sunt vinurile fără alcool și nu doar în Germania. 

Recent, vedeta pop Kylie Minogue a ajuns pe prima pagină a ziarelor internaționale cu lansarea primului ei vin rosé spumant fără alcool, care îi poartă numele. Vinul va ajunge pe rafturile supermarketului britanic Tesco, pentru a numi doar un punct de vânzare. 

„Zero” joacă, de asemenea, un rol din ce în ce mai important în serviciul alimentar. Conștientizarea în creștere a sănătății și comportamentul de consum modificat al generației „Z”, adică a persoanelor cu vârsta între 26 și 37 de ani, sunt motivele cheie pentru această tendință.

Cu „World of Zero” ProWein, cel mai mare și mai relevant târg comercial din lume pentru vinuri și băuturi spirtoase, preia această tendință și creează scena în mod proactiv. Deși până acum, produsele fără alcool au fost răspândite la standurile producătorilor și/sau importatorilor și exportatorilor respectivi în toate sălile de expoziție, acestea sunt acum prezentate într-o manieră comună într-o zonă din Sala 1. „Pentru vizitatorii noștri comerciali de la food service și retail, aceasta este platforma ideală pentru a aduna în mod cuprinzător și mai ales eficient informații despre acest segment”, explică Michael Degen, director executiv Messe Düsseldorf și adaugă: „Acest lucru oferă expozanților un acces mai ușor la noi cumpărători pentru noile lor produse și le permite vizitatorilor, la rândul lor, să găsească mai rapid acest nou grup de produse.” 

Pe de o parte, „World of Zero” prezintă companiile care își desfășoară standul principal în alte săli și sunt, de asemenea, prezentate în această lume tematică. Acestea includ în prezent Schlumberger, Peter Riegel sau Schloss Wachenheim, pentru a numi doar câteva. Pe de altă parte, „World of Zero” prezintă expozanți care sunt reprezentați doar aici, precum Kolonne Null din Berlin sau Manufaktur Jörg Geiger, de exemplu.

„World of Zero” este completată de o zonă de degustare în centrul acestei lumi tematice. „Suntem foarte încântați că putem oferi o platformă perfectă pentru această temă în tendințe la ProWein 2023 împreună cu editura Meininger Verlag. Degustările anuale profesionale fără alcool, organizate de aceste edituri, precum și competența lor editorială stau la baza acestui parteneriat”, spune Michael Degen.

sursa: comunicat de presă Prowein