WineUp Academy

Floarea la vița de vie, o adaptare naturală!

Ioana Bidian • 01.06.2023

Floarea la vița de vie, o adaptare naturală!

Vița de vie poate să aibă cinci tipuri diferite de flori din care doar două tipuri sunt caracteristice soiurilor nobile, aflate în cultură.

Curs: Tehnici de evaluare și degustare a vinului!

Ioana Bidian • 30.12.2022

Curs: Tehnici de evaluare și degustare a vinului!

Acest curs este pentru oricine își dorește să știe mai mult despre vin.

Am lansat WineUp Academy!
Știri

Ioana Bidian • 22.12.2022

Am lansat WineUp Academy!

WineUp Academy, locul în care poți învăța totul despre vin din confortul casei tale și în ritmul tău!

Ați văzut vreodată o viță de vie „plângând”?

Ioana Bidian • 29.03.2022

Ați văzut vreodată o viță de vie „plângând”?

“Plânsul viței de vie” semnifică un nou ciclu de viață al viei.  

• 30.10.2021

Extract sec

Reprezintă ansamblul tuturor substanțelor din must sau vin care nu se volatilizează, nu se evaporă prin fierbere

• 30.10.2021

Glicerol

Este un alcool trihidroxilic, este un lichid de o consistență siropoasă, incolor și inodor cu gust dulce-arzător,

• 30.10.2021

Acidul lactic

Este un constituent al vinului care nu se regăsește în struguri și în must.

• 30.10.2021

Aciditate

Aciditatea are o mare influență asupra însușirilor organoleptice ale vinurilor

• 30.10.2021

Aciditate volatilă

Este aciditatea imprimată vinului de acizii alifatici monocarboxilici saturați,

• 30.10.2021

Acid acetic

Ușor de recunoscut cu ajutorul mirosului, acidul acetic este principalul acid din compoziția oțetului.

• 30.10.2021

Centrul Viticol

Centrul viticol comparativ cu podgoria, este o unitate teritorială mai mică,

• 30.10.2021

Alcool metilic

Alcoolul metilic este toxic chiar și în doze mici, doza toxică varianză între 5-10 ml, iar doza letală este de 30-60 ml.