Am lansat WineUp Academy!

WineUp Academy, locul în care poți învăța totul despre vin din confortul casei tale și în ritmul tău!

Știri

Ioana Bidian • Joi, 22.12.2022

news

WineUp Academy este o platformă de cursuri online în care puteți învăța totul despre vin, din confortul casei voastre, în ritmul vostru. 

Prin WineUp Academy revin la prima mea iubire, cea de profesor, de data aceasta în mediul online. 

Primii ani din cariera mea în domeniul vitivinicol i-am petrecut la USAMV Cluj ca și cadru didactic, unde am predat Viticultură, Oenologie și Ampelografie. Mi-a plăcut interacțiunea cu studenții chiar și cu cei care erau total neimpresionați de vin și de materiile pe care le predam. Activitatea de profesor sau educator îți dă o satisfacție aparte, pentru că într-o formă sau alta ai un impact asupra studenților tăi. Pentru mine e plăcut să văd că parte din studenții mei azi lucrează în diverse crame din România dar e la fel de plăcut faptul că am rămas în contact cu mulți dintre studenții mei și mă bucur de reușitele lor profesionale și personale.

Activitatea ulterioară ca și consultant mi-a adus altfel de satisfacții dar m-a făcut și să privesc vinul mult mai pragmatic, din perspectiva producătorului de vin, în care toate etapele și procesele trebuie urmărite și gestionate în funcție de condițiile fiecărui an, de vârsta plantației de viță de vie, de adaptabilitatea soiurilor la terroir, de tehnologia de vinificare. Focusul pe calitatea vinului, tendințe, clienți și modul de atragere și fidelizare a acestora e o provocare constantă în acest domeniu, care te obligă să devii creativ și inventiv.  Dar toate acestea mi-au dat posibilitatea să pot povesti cu mândrie despre proiectele și investițiile pe care le-am condus, să povestesc cu o plăcere nedisimulată despre vinurile din pahar, să conduc degustări sau să organizez evenimente. 

WineUp Academy era veriga lipsă în proiectele pe care le-am lansat până acum. 

E un proiect educațional care vine în completarea târgului de vinuri WineUp Fair in Transylvania pe care îl organizez din 2015 și a proiectului Wine News from Romania pe care l-am lansat în 2020. Toate aceste proiecte reprezintă pentru mine partea relaxantă a poveștii vinului, cea de explorare senzorială, de descoperire, degustare, asociere și socializare.

Așa că de azi, te invit să descoperi împreună cu mine, tainele vinului, pentru că vinul nu are savoare fără prieteni, fără o comunitate deschisă, plină de vervă, eleganță și pasiune.

Eu privesc vinul ca pe o formă de artă a naturii și de exprimare a oamenilor care îl produc. Vei descoperi împreună cu mine, o lume întreagă de arome și gusturi, de stiluri de vinificare, amprente ale soiurilor dar și amprenta oenologului. 
Alege cursurile care ți se potrivesc și ne vedem în comunitatea WineUp Academy să povestim despre vin.

Ioana Bidian 

Video editare & imagini realizate de: Blink Media Visuals