Sade, prima artistă care înregistrează un album în Studioul Miraval.

Brad Pitt și Damien Quintard au redeschis porțile studioului Miraval după renovări majore ale spațiului. 

Editor . • Marti, 11.10.2022

news
Damien Quintard și Brad Pitt la Studiourile Miraval.Credit foto: Helene Hadjiyianni 

Damien Quintard, producător și câștigător al premiilor Emmy, a colaborat cu Pitt pentru a reproiecta și a renova studiourile Miraval în mai puțin de un an.

Studioul Miraval are un trecut faimos, dar a rămas nefolosit aproape două decenii.

Construit de compozitorul francez Jacques Loussier în 1977, deasupra cramei Château Miraval, când deținea proprietatea, spațiul de studio a găzduit anterior sesiuni pentru „The Wall” de la Pink Floyd, precum și trupe precum AC/DC, The Cure, Sting și The Cranberries.

O parte din echipamentul original a fost păstrat - consola originală de înregistrare Solid State Logic a studioului – folosită anterior de Roger Waters, Sting și George Michael - dar Pitt și Quintard au adăugat și noi tehnologii și caracteristici, inclusiv ceea ce au numit „nava spațială” – un birou central cu capabilități hibride analogice/digitale. Există un sistem Dolby Atmos Music complet integrat, iar spațiul poate gestiona și pre-mixare pentru film și televiziune.

Quintard a spus că designul a păstrat, de asemenea, „moștenirea” sonoră a studioului, cu tavanele sale înalte și o camera de zi de 320 de metri pătrați, și a adăugat că restaurarea a pus accent pe materiale naturale precum lemnul și piatra.

Este într-adevăr un spațiu în care poți produce orice, de la pop și rock, până la hip-hop și discuri clasice”, a spus el în interviul pentru Billboard

Parte din Chateau Miraval a fost achiziționat de Brad Pitt și Angelina Jolie în 2012 și a ajuns în centru disputelor de partaj după divorțul acestora. Mai mult de anul trecut după ce Angelina Jolie și-a vândut partea către Tenute del Mondo, o subsidiară a Grupului Stoli, Brad Pitt a intentat un nou proces  susținând că „Pretinsa vânzare îl privează de dreptul său de a se bucura de casa sa privată și de a interveni în afacerea pe care a dezvoltat-o de la zero”.

Cu toate că proprietatea este disputată în mai multe procese Brad Pitt a luat decizia de a renova studioul Miraval .

“Întotdeauna au existat planuri de renovare a studioului, care are un trecut istoric spectaculos, dar nu am vrut să îl refacem până când nu am putut face ceva special.” „Sunt foarte încântat, aștept să văd ce muzică iese de aici”, a spus Pitt, care a vorbit cu publicația Billboard despre renovare.

Quintard a întâmpinat o provocare în restaurare: pentru a modela viitorul lui Miraval, a trebuit să-i înțeleagă trecutul.

„Nu suntem aici doar pentru a construi un nou studio: suntem aici pentru a onora o moștenire”, spune el. „Cel mai greu a fost să înțelegem ce ar trebui să facem.” Îndrumarea lui Pitt a fost simplă: „Să facem un sanctuar pentru ca artiștii să vină și să-și facă treaba”.

Sade, a revenit defapt să înregistreze în Studiourile Miraval - primele ei două albume fiind înregistrate tot la Miraval.  „Puteai simți dragostea pe care ea și trupa au avut-o pentru acest loc”, spune Quintard. „Și când am vorbit cu muzicieni care au venit aici anterior, toți au această legătură specială cu Miraval, care nu poate fi explicată cu adevărat... Este un vis devenit realitate să vedem acest loc activând din nou.”